Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nybrot Gård

8890 Leirfjord

Kurs og aktiviteter i 2011

12. nov- 8. januar: Ridekurs for ungdom

Lørdag 12 november 2011 startet vi nytt ridekurs på Nybrot. Denne gangen inviterte vi ungdom i alderen 10-16 år. Hestene Luna, Lucas, Sara, Emily og Gulliver tok imot hver sin rytter og lærte dem mange nye ting om stell, påsaling og ridning. Deltakerne øvde på start-stopp, å styre hesten, trav, balanseøvelser, bommer, hoppe hinder og å ri i terrenget. Ridekurset ble avsluttet med en Gymkhana oppvisning der deltakerne ble delt i to lag som konkurrerte mot hverandre gjennom 6 parallelle hindringer. Vi synes at alle deltakerne var kjempeflinke og tøffe som gjennomførte kurset til tross for kulde og vintervær. Nok en gang vil vi også rose de flotte foreldrene som stilte opp og var med som leiere og hjelpere hver eneste gang!

27. oktober: Operasjon Dagsverk på Nybrot

Torsdag 27. oktober var igjen duket for Operasjon Dagsverk over hele landet. Vi fikk pusset saler og hodelag ved hjelp av to flinke jenter fra Leirfjord barne- og ungdomsskole og støttet samtidig en god sak.

23. oktober: Trening til grønt kort kurs

I forkant av årets Grønt Kort kurs i regi av Syv Søstre Hestesportklubb var det i alt fire ryttere fra Leirfjord som trente på dressurprogrammet til praktisk prøve. Noen hadde egen hest, andre lånte hester på Nybrot. Grete underviste og veiledet rytterne gjennom programmet. Enkelte hadde privattimer med innlagt sprang for å forberede seg ytterligere. Alle bestod kurset og Nybrot Gård ønsker lykke til videre. Håper å se alle på stevner i nærområdet til neste år!

12. sept - 17. okt: Knøttekurs 2

Totalt 5 ryttere i alderen 5 til 10 år deltok på det andre knøttekurset på Nybrot i 2011. Luna, Lucas, Gulliver, Emily og Sara tok godt vare på hver sin deltaker og foreldrene stilte som vanlig opp som flinke medhjelpere og leiere.

Enkelte kvelder fikk vi både regn og vind i håret, men gode klær og en flott innstilling hos både foreldre og barn gjorde knøttekurset til en suksess. Vi ønsker alle lykke til videre.

21. august: Trening med Monica Martinussen

Totalt 6 ryttere deltok på søndagens trening i dressurridning med Monica Martinussen. Dagen startet med regn med det lysnet opp før ridetimene begynte og mot slutten av dagen fikk vi strålende sol og varme. Både hester og ryttere virket strålende fornøyde og jeg var spesielt glad for å møte vår nye deltaker, Maria som fikk lånt seg hest og deltok på ridetime for aller første gang. Takk til alle for en trivelig dag!

Bildet viser Janne Bonsaksen på Gulliver. Flere bilder er lagt ut under bildegalleriet

27.juni - 15. august: Knøttekurs

Totalt fem barn i alderen 5 til 10 år deltok på årets første knøttekurs. Barna fikk lære balanseøvelser, volter, serpentiner, trav og bommer. Siste dag hoppet de faktisk hinder og alle var utrolig flinke. Vi ønsker å takke de tøffe foreldrene som stilte opp som leiere og håper at dere kommer tilbake på flere kurs og aktiviteter hos oss.

11. - 15. juli: Rideleir for øvede ryttere

Til tross for flere påmeldte ekvipasjer ble det til slutt to ryttere som deltok på rideleir for øvede ryttere i år. På grunn av dette har vi lært at bindende påmelding er nødvendig for slike arrangementer i framtiden. Vi kunne ha avlyst hele leiren, men valgte å gjennomføre av hensyn til deltakerne. Rytterne fulgte et tett program fra mandag til og med fredag med en time dressurridning, en time teori og en time sprangridning per dag.

Vi fikk også tid til å bade med hestene, leietrening, saltilpassing og balanseøvelser med voltige. I tillegg til praktiske rideferdigheter ble følgende temaer gjennomgått på teoritimene: hestens helse og vanlige sykdommer, hoven og anatomi, hest i trafikken, hestens atferd og fôring/fôrplaner.

Vi ønsker å takke de flotte jentene for en fin uke og håper at de snart vil komme tilbake på treninger eller kurs.

Søndag 3. juli: Trening med Monica Marinussen

Totalt 10 ryttere og hester deltok på trening med instruktør Monica Martinussen fra Hamnes. Enda en gang var været fint. Mange blide ansikter, brus og enda en trivelig helg sammen med engasjerte hestemennesker.

Søndag 19. juni: Trening med Monica Martinussen

Totalt 7 ryttere og hester deltok på trening med instruktør Monica Martinussen. Vi hadde et strålende vær og både hester og ryttere fikk jobbet fram litt svette i varmen. Takk til alle deltakere for en trivelig helg!

Lørdag 18. juni: Indianerfestival i Leirfjord

Gården stilte med 4 stødige hester til barneridning. Det var stor pågang og mange blide ansikter. Tusen takk til våre flinke medhjelpere: Borgar, Andreas og Janne for stor innsats!