Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nybrot Gård

8890 Leirfjord

Kurs og aktiviteter 2012

Desember 2012:

Da var enda et år over og siden sist har to hester flyttet ut og to nye hester har flyttet inn på gården. Vi har gleden av å ønske Fønix (2 år) og Kimmeline (11 år) velkommen i flokken! I løpet av året har vi også hatt gleden av å videreføre prosjektet gården som pedagogisk ressurs i samarbeid med Tverrlandet Oppvekstsenter og vi har blitt kjent med flere hyggelige personer i forbindelse med våre inn-på-tunet tilbud. Vi takker våre kunder og samarbeidspartnere i 2012 og håper på fortsatt samarbeid og fine stunder i 2013!

Søndag 4. november 2012:

Ridekurs for voksne viderekomne ble avsluttet med tur til skogs. Vi lagde pølsebål og koste oss i det nydelige vinterværet. De fire rytterne våre var kjempeflinke! I løpet av dette kurset hadde de til og med hoppet hinder på banen. Vi håper på snarlig gjensyn!

Torsdag 01. november 2012:

Operasjon dagsverk. Nybrot gård tok imot to jenter fra Tverrlandet Oppvekstsenter som brukte dagen til å pusse og smøre utstyr hos oss. Jentene var riktig så flinke og gjorde en god innsats, så nå kan vi glede oss over skinnende rene saler og hodelag til våre skolehester.

Tirsdag 30.oktober 2012:

Vi avsluttet ridekurs for barn i alderen 9-12 år. De fire deltakerne gjorde en flott innsats til tross for kalde dager og utsettelser på grunn av vær og føre. Da kurset var over og alle fem rideøktene var forbi hadde barna lært nye balanseøvelser, å styre hesten, trav, flytte kanner fra hesteryggen og dressurøvelser på banen. Vi ønsker lykke til videre med ridningen!

Fredag 26. oktober 2012:

Knøttekurs del to hadde sin siste økt og hele fem ryttere deltok sammen med sine flinke foreldre. Mange av barna hadde vært på kurs hos oss før og koste seg sammen med hestene. Denne gangen fikk også Lyse prøve seg som skolehest og hun taklet all oppmerksomheten godt. Vår kjære Amanda var Lyses rytter og fikk stødig hjelp av mamman sin og farmor.

Søndag 15. juli 2012: Vi avsluttet ridekurset for voksne nybegynnere med skogstur og vassing i elva på tur hjem. De to siste deltakerne fra ridekurset for øvede ryttere ble også med og vi fikk en strålende dag i skogen, til tross for vind og lite solskinn. Flere bilder finnes på bildegalleriet.

Søndag 30. juni 2012: Avslutning ridekurs for øvede ryttere 2. Tre av de fem deltakerne på årets andre ridekurs for øvede ryttere ble med på en fin skogstur med grilling og terrenghopping i grustaket. Etterpå rei de spreke jentene like godt helt hjem via skogsveier og stier.

De to andre deltakerne får sin avslutning sammen med damene som nå fullfører ridekurs for voksne nybegynnere. Vi håper på godt vær og lite insekter de neste dagene. 

17. juni 2012:

Skogstur med Syv Søstre Hestesportklubb. Totalt 20 deltakere og 13 hester ble med på skogstur til grustaket i regi av Syv Søstre Hestesporklubb. To stykker hadde til og med kjørt helt fra Herøy for å delta!

Vi var kjempeheldige med været og fikk laget til en fin bålplass. Alle hjalp til med å rigge til en gymkhana bane og etter at både hester og folk hadde fått seg litt mat var det duket for en uoffisiell konkurranse om hvem som kunne ri løypa raskest. Vinneren ble Eline Lillebø Karlsen på See Me Dancing og alle deltakerne fikk sløyfe fra klubben.

I tillegg til gymkhanaen var det satt opp en natursti med morsomme spørsmål som deltakerne kunne besvare til hest. Til slutt fikk de aller tøffeste bli med på en skikkelig klatretur opp til et utkikspunkt.

16. juni 2012: Barneridning ved indianerfestival på Leland. Også i år deltok Nybrot Gård med barneridning på indianerfestivalen. Det var lang kø og mange barn som ville ri. Første runde var gratis og Lucas, Luna, Sara og Emily gjorde som vanlig en tålmodig innsats i folkehavet. Været var strålende og vi hadde gode hjelpere i Andreas og Borgar.

14. juni 2012: Avslutning av ridekurs for voksne ryttere som har ridd før. Deltakerne fikk også denne gangen en skogstur med kryssing av bekker og bakker på tur til grustaket. Som vanlig ble det laget bål der vi grillet pølser og kokte kaffe. Til slutt fikk hestene avkjøle seg i elva. Enda et trivelig ridekurs er over og vi gleder oss veldig til å se deltakerne igjen på andre kurs og ridetimer.

5. juni 2012: Ridekurs for voksne nybegynnere ble avsluttet med skogstur. Deltakerne fikk være med til grustaket der vi lagde bål og øvde på å hoppe over stokker. På tur hjem bar det en tur ned i elva der hestene fikk plaske og avkjøle seg.   

13. mai 2012: Ridekurs for øvede ryttere ble avlsuttet med gjennomgang av LC:1 programmet og strålende innsats til tross for vått og kaldt vær. Det var totalt fem deltakere på kurset. Lisa Tømmervik måtte dessverre dra før bildet ble tatt. Alle deltakerne fikk utdelt kursbevis og vi ønsker lykke til videre.

9. april 2012: Ny skogstur med grilling i påskesola. Denne gangen ble det Emily, Lyse og Lykke som fikk være med.

3. april 2012: Skogstur til grustaket. Lucas, Sara, Luna og Emily tok med seg hver sin rytter opp til skogs på hyggelig påsketur. Vi var til sammen 14 personer som tilbragte mange timer med grilling i vårsola. For en fantastisk tur! Dette må vi gjenta snart.

16. - 25. januar 2012: Vi tok imot to hestelinjestudenter på utplassering hos oss. Jentene deltok i daglig fôring, møkking og stell av de 11 hestene på gården. I tillegg fikk de være med under innkjøring av tre hester, det ble en ridetur med grilling i skogen og øvelser med løshopping på banen. De dagene det var skikkelig kaldt fikk jentene lære mer om saler, vedlikehold av lær og seletøy. Hege lærte dem også å sy pannebånd i lær med navnpreg på. Vi håper at de fikk et trivelig opphold hos oss og ønsker dem lykke til videre i utdannelsen ved Mosjøen Videregående skole, avdeling Marka.