Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nybrot Gård

8890 Leirfjord

Kurs og aktiviteter i 2013

Turridningsgruppe søndager:

Vi har hatt fine turer til grustaket på søndager. Her er bilde fra søndag 24. mars. Vi vil fortsette med dette tilbudet så lenge folk er interessert. Derfor håper vi på fine helgedager i løpet av høsten.

Enda en nydelig skogstur ble arrangert søndag 31. mars. Hestene Emily, Lucas og Sara fikk være med og bar oss trygt og pent opp til skogen der det vanket høy og lang pause.

Ridebanen er opptatt følgende dager og tider:

Hestene har sommerferie. Ridebanen er derfor ledig stort sett hele tiden. Du kan skrive deg opp på lista som henger i fjøsgangen. Vi minner om reglene for bruk som henger ved porten til banen og presiserer at du skal bruke hjelm når du rir og at all ridning skjer på eget ansvar. Velkommen!

Tidligere aktiviteter i 2013:

Barneridning på åpen gård arrangement

Lørdag 24. august kunne Nybrot Gård tilby barneridning med to hester ved Bondelagets Åpen-Gård arrangement på Leines. Lucas og Sara ble valgt til oppdraget og gjorde strålende innsats. Oppmøtet av barn var upåklagelig og været viste seg også fra sin aller beste side. Vi takker nok en gang Andreas som bidro som kyndig og tålmodig leier.

Indianerfestival 2013

I år deltok Nybrot Gård som vanlig med fire hester til barneridning ved indianerfestivalen på Leland. Lyse debuterte som barneridningshest og klarte seg fint sammen med Lucas, Sara og Emily. Det var til tider stor pågang og innslaget var meget populært blant de små og mellomstore indianerne.

Avslutning av ridekurs for ungdom: Øvede ryttere

Onsdag 12. juni var det avslutning av ridekurset for øvede ryttere. Tre jenter fikk prøve å ri forskjellige hester og lærte 2-punkt-sits, lettridning, å bytte diagonal og galoppfatning på banen. Siste dag dro vi på tur til grustaket, vi lagde bål og grillet pølser. Så var det tid for å leke seg litt på det store området i grustaket. Vi satte opp tre naturhinder og hestene hoppet villig vekk. Fint vær ble det også. På turen hjem stakk vi ned til elva for å avkjøle beina til hestene. Vi ønsker å takke flinke jenter for stort pågangsmot og godt humør og håper på snarlig gjensyn!

Avslutning av GSPR for skoleåret 2012/2013

De fire elevene fra Tverlandet skole som har hatt deltatt i prosjektet "gården som pedagogisk ressurs" hadde avslutning lørdag 8. juni. Været var vått men elevene satte opp en fin gymkhanabane med mange ulike øvelser. De delte seg inn i to lag og konkurrerte om å komme først i mål. Lucas og Sara ble valgt ut som konkurransehester og det ble en riktig så spennende avslutning med jevne resultater. I løpet av dette skoleåret har elevene jobbet med fôring og stell av hestene, møkking inne og ute samt tømmekjøring og ridning med og uten sal. Elevene har gjennomgått saler og seletøy og hvordan dette vedlikeholdes. I tillegg har de vært med på slakting av gris og mange praktiske matematikk og norskoppgaver. Vi på Nybrot takker for mange fine stunder og et flott år sammen med dere!

Avslutning av andre knøttekurs i 2013

Mandag 11. mars ble knøttekurs nr 2 i 2013 avsluttet ved Nybrot Gård. Fire superflinke barn og deres engasjerte foreldre bidro til en fin kveld med gjennomgang av mange rideøvelser på banen, balanseøvelser samt puss og stell av hestene. Denne gangen var det Lucas, Sara, Emily og Lyse som hadde jobben som læremestere. Vi ønsker de unge rytterne lykke til med ridningen og håper å se alle sammen igjen på flere ridekurs hos oss!

Avslutning første knøttekurs i 2013

Onsdag 13. februar ble årets første knøttekurs avsluttet. To lykkelige deltakere fikk hvert sitt kursbevis med bilde. Vi er også stolte av de flinke ledsagerne som hjalp barna med puss, stell og leiing. Vi manglet en deltaker på denne avslutningen, men hun fikk sin ridetime og kursbevis onsdag 6. mars.