Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nybrot Gård

8890 Leirfjord

Kurs og aktiviteter i2015

18.07.15

Åpen gård og sommerfest på Nybrot. I anledning vår 10 års bryllupsdag den 16 juli og gårdens 100 år arrangerte vi åpen gård og sommerfest. Rundt 40 venner og bekjente tok turen innom for et hyggelig møte med kyllinger, lam og alle barna fikk prøve seg på barneridning på ridebanen.

Det var stor konkurranse om å score best på naturstien og vi hadde rigget opp griller og telt slik at alle kunne sitte tørt i det ustabile været. Barna fikk prøve seg på dart, hoppetau og paradis - noe som viste seg å være en stor suksess. Vi ønsker med dette å takke alle som bidro til at arrangementet gikk så fint.

13.06.15

Lørdag 13. juni var det duket for avslutning av årets GSPR der tre flinke skoleelever fra Tverlandet Oppvekstsenter på Kviting ble med på hver sin hest til skogs. Vi gikk langs veien og Emily, Lyse og Lucas var med. Jenny, Grete og Hege deltok sammen med læreren fra skolen. Vi fikk en super dag i grustaket der vi fant rumpetroll, grillet pølser og funderte over naturens mange mysterier. Tusen takk for et flott år sammen med oss i prosjektet "Gården som pedagogisk ressurs". Vi gleder oss til oppstart men nye elever til høsten.

Avsluttede ridekurs

Helgekurs for viderekomne 10.-12. juli

To dyktige jenter deltok på helgekurs for viderekomne i juli. Ingrid hadde med seg engen hest og vi øvde på ridebanens veier, bommer, to-punkt sits, trav lettridning og hadde to rideøkter per dag + teorigjennomgang. Siste dag dro vi på skogstur der jentene fikk prøve seg i ulendt terreng, vi vasset med hestene i elva og gikk gjennom tegn og regler for å ferdes med hest i trafikken.

En viktig del av kurse bestod også av å lære å falle av hesten riktig. Vi øvde på å falle av på tykke madrasser og jentene ble riktig så flinke ette rhver. Emily var med av Nybrot sine hester og gjorde god figur.

08.03.15

Nora og Thea fikk endelig sine kursbevis for gjennomført ridekurs for barn del 2. På grunn av mye dårlig vær og føre ble kurset lagt på is bokstavelig talt, over nyttår. De flinke rytterne hadde lært seg å forsere bommer, lært fallteknikker og de hadde vært på ridetur utenfor ridebanen som en fin avslutning av kurset. Den 14. mars fikk også Ole Haldor endelig avsluttet kurset sitt og vi er stolte av de flinke rytterne som har fullført med godt humør til tross for kalde fingre og mørke vinterdager.

Turridningsgruppe

01.05.15

To rytteren tok løkåsrunden til skogs på Lyse og Gromgutt. Det var skikkelig surt og kalt i været og vi ble overrasket av sludd så det var en heller kjølig affære men godt for både hester og ryttere å komme seg ut litt.

24.04.15

To ryttere deltok på turridningsgruppe til skogs. Grete gikk med Jenny i vogn og vi gikk langs veien opp til grustaken. Det ble en fin runde i skogen med grilling av pølse og kakao for både store og små.

28.03.15

To ryttere ble med Grete og Jenny til skogs langs veien. Vi grillet pølser og koste oss ved bålpanna i grustaket. Lucas og Emily var med.

Første turen til skogs i 2015 foregikk i februar. Grete og Kaja tok Gromis og Pinito med på barbaktur rundt løkåsrunden men det var så mye snø at det var svært tungt for hestene å komme seg framover. Det ble stort sett leiing og mange pauser underveis. God trim for to- og firbeinte.